22 januari 2010

17 januari 2010 

Wij hopen spoedig ons seizoen voor 2010 te kunnen aankondigen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ARCHIEF 2009


 

25 NOVEMBER 2009

SPEEDWEAR TROPHY @ JPR KARTING

Op zondag 13 december is JPR Karting te St-Niklaas, "the place to be"" voor iedere kart-en autosportfanaat.
Tijdens de eerste "Speedwear trophy" zullen toppers uit verschillende disciplines uit de autosport, het in een 90 minuten durende kartingwedstrijd tegen elkaar opnemen. Organisator en bedenker Peter hopmans geeft tekst en uitleg:
"Iedereen valt in de winterperiode een beetje in een competitief zwart gat. Zo kwamen mijn sponsor Speedwear.be en ikzelf tot het idee om een kartingwedstrijd te organiseren. Ons idee om alle toppers uit verschillende disciplines van de autosport een keertje samen te brengen mag geslaagd genoemd worden. De race op zich is zeer leuk, maar ook het feit dat het publiek alle top piloten een keertje van dichtbij kan bewonderen leek mij leuk. De race moet verplicht met 2 piloten gereden worden en het is de bedoeling dat er in eenzelfde team configuratie gereden wordt als tijdens het jaar. Hiermee bedoel ik dat bvb Anthony Kumpen zal rijden met teamgenoot Mike Hezemans en een rallypiloot met zijn co-piloot. Uiteraard is dit niet voor alle teams mogelijk (eenzitters) en zal er naar een oplossing gezocht worden. Feit is wel dat er op het scherp van het mes zal gereden worden, want iedere piloot aan de start kent maar 1 woord...WINNEN.
In totaal zullen er maximum 18 teams aan de start staan. Piloten als Kumpen (circuit), Longin (circuit), Hezemans (circuit), Van Woensel (rally), Colsoul (rally), Soulet (circuit), Loix (rally), verbist (circuit), Snijers (rally), Neuville (rally), Goossens (circuit) en nog tal van anderen zullen hun beste stuurmanskunsten naar boven halen.
Het geheel zal van start gaan rond 14u (briefing, kwalificatie, race) waarna achteraf prettig kan worden nagepraat over de race en het voorbije seizoen. Op deze manier is de winterstop voor een deel gebroken en kan het een leuke samenkomst worden.
Alles gaat door te St-Niklaas bij JPR Karting en is volledig gratis toegankelijk voor het publiek.
Meer info kan bekomen worden via Peter Hopmans (
peter@speedwearcompetition.be ).

DEELNEMERS

REGLEMENT

TIMING

LOCATIE

RACE SPONSORS vs PRESS

SPONSORS 

NUTTIGE INFO

 

25 NOVEMBER 2009

DISCOVER NEW COLLECTION (ARAI) @ SPEEDWEAR.BE

8 november 2009

HOPMANS VROEG UIT DE WEDSTRIJD NA KOPROL

HOEI –   Afgelopen weekend namen Peter Hopmans en Robin Buysmans deel aan de laatste manche van het BK Rally, namelijk de Rally du Condroz.

Voor Peter was het reeds 9 jaar geleden dat hij nog eens gestart was in deze wedstrijd. Robin daarentegen was vorig jaar nog van de partij aan de zijde van Freddy Loix tot zij zwaar van de baan gingen.

Dat het voor Peter een moeilijke opgave ging worden, was reeds vooraf duidelijk. Een nieuwe wagen (Mitsubishi Lancer evo 10) en een zo goed als onbekend parcours. Jammer genoeg eindigde de wedstrijd te vroeg (kp 2) na een koprol. 
Peter geeft uitleg : "Omdat onze titel in Gr. N binnen was en wij niets meer te verliezen hadden, startte wij in de Condroz met een nieuwe wagen (evo 10). Deze nieuwe wagen gekoppeld aan een gebrek aan parcourskennis, maakte mij vooraf al duidelijk dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Zowel professioneel als privé kan ik mij niet veroorloven dagen of weken vooraf te gaan verkennen. Ik hou mij dan ook aan de opgegeven verkenningsdagen! Maar dat de wedstrijd zo moeilijk ging worden, had niemand verwacht. Hevige regen zorgde ervoor dat het parcours één grote ijspiste werd met tal van valstrikken. Ook voor de ervaren rotten was het één van de moeilijkste edities ooit. Op kp 1 gingen wij 'veel' te voorzichtig van start, en draaide dan ook maar een magere tijd. Op kp 2 begonnen wij vlotter te rijden zonder overbodige risico's te nemen. Echter, ik liet mij verrassen in een valstrik. In een snelle rechtse ging het mis bij het uitkomen van de situatie. Er lag zeer veel modder bij het uitkomen van de bocht waardoor wij   in 4 de versnelling de controle van de wagen verloren. Het was net alsof wij op ijs reden. Op die plaats stonden aan beide zijden van de weg veel bomen. Gezien ik merkte dat ik de wagen niet meer terug kon ophalen, besloot ik de wagen tussen 2 bomen door in een grasveld te sturen om zo dan nadien terug op het parcours te geraken. Wij hadden echter niet gezien dat onder het hoge gras een gracht verscholen zat. Hierdoor ging de wagen overkop. Door de schade was het onmogelijk door te rijden. De teleurstelling was groot!!" aldus Peter.


Meteen werd de wagen overgebracht naar de ateliers van Colsoul Rallysport en werd er met man en macht gewerkt om de wagen terug op te lappen. Dat liet toe dat Peter en Robin s'anderdaags terug konden starten via Super Rally. Voor het klassement werd er uiteraard niet meer gereden, maar de wagen in wedstrijd houden was belangrijk voor de sponsors, supporters en vooral, om meer ervaring op te doen met de wagen en het parcours, met het oog op 2010.

Peter : "We moeten eerlijk durven toegeven dat die koprol ons toch parten heeft gespeeld s'anderdaags. Ik maakte domme foutjes en mijn vertrouwen was compleet zoek. Ik wou ook geen enkel risico meer nemen uit respect voor de mensen die hun best hebben gedaan om onze wagen terug rijvaardig te krijgen." 

27 oktober 2009

PROMOTION NOMEX

 

By 1 nomex top or Thermal Karting T-shirt

= FREE

printing of your sponsorlogo & driversname

on your nomex t-shirt

MORE INFO : www.speedwear.be

5 oktober 2009

HOPMANS BELGISCH KAMPIOEN GROEP N.

LANDEN : Peter Hopmans en co Robin Buysmans wisten afgelopen zondag tijdens de Rally van Haspengouw de titel in het BK Gr. N achter hun naam te zetten. Hopmans wie dit jaar zijn eerste volledig seizoen afwerkte in een Gr. N met een Mitsubishi Lancer evo IX, was dan ook overgelukkig met het behaald resultaat. De man uit Balen, al verschillende jaren in de Belgische autosport aanwezig, kreeg dit jaar het volle vertrouwen van hoofdsponsor Speedwear.be om een volledig kampioenschap te rijden. Het is dan zowel voor Hopmans als voor Speedwear een schitterend resultaat.

"Bij aanvang van het seizoen wist ik dat het zeer moeilijk zou worden om mee te draaien bij de top. Ik had immers nog maar enkele wedstrijden gereden met een dergelijke wagen en had nog zeer veel te leren. Niet alleen op vlak van de wagen en afstellingen maar ook op het gebied van de wedstrijden. Het tekort aan parcourskennis zou zeker niet in mijn voordeel spelen. Ik heb het bekeken van wedstrijd tot wedstrijd en heb steeds getracht de verschillen te beperken. Dit alees resulteerde in regelmaat wat ons op het einde de titel bezorgde. Ook de komst van Robin Buysmans was een grote stap in de goede richting. De ervaring, rust en tegelijkertijd motivatie wat hij weet aan te brengen, was voor mij van onschatbare waarde. Ik ben dan ook zeer tevreden de titel te kunnen opdragen aan alle mensen die mij steunden en in mij geloven en in het bijzonder Speedwear.be, Robin en mijn vrouwtje Hilde." laat Peter weten.

De wedstrijd van Haspengouw bracht toch enige stress met zich mee. Het binnehalen van de titel behoorde tot de mogelijkheden maar niets was zeker. Ook de komst van Matthias Boon kon de plannen van het speedwear Competition team nog grondig in de war sturen. De jonge belofte had reeds in Tienen bewezen snel en efficiënt te zijn met een Subaru en ook voor hem was er wiskundig nog een kans om kampioen te worden. Jammer voor hem viel hij al erg vroeg in de wedstrijd uit. Voor de rest reed het team hun eigen tempo en finishen was meer dan ooit de boodschap. Hopmans - Buysmans wisten zo beslag te leggen op een 8ste plaats algemeen en 2de Groep N en uiteraard de eerste titel voor Hopmans in het BK rally.

Peter tot slot : "Niets zo leuk om als kampioen naar de Rally du Condroz te trekken. We mogen onze rekenmachiene thuis laten en zullen zonder druk kunnen rijden. Ik heb mij trouwens al laten vertellen dat er heel wat kleppers aande start zullen komen."

De Rally du Condroz gaat door op 7 en 8 november.

 

14 september 2009

HOPMANS DOET GOUDEN ZAAK IN Gr. N NA OMLOOP VAN VLAANDEREN

ROESELARE : Het voorbije weekend was de streek in en rond Roeselare toe aan de jaarlijkse editie van de Omloop van Vlaanderen. Dit jaar werd dan ook een speciale editie gezien het de 50° verjaardag was van het rallygebeuren. Niet dat dit gegeven iets zou veranderen voor het wedstrijdgebeuren, maar toch het vermelden waard.

Titelkandidaat in het BK Gr.N gebeuren Peter Hopmans, was tot vorige week nog letterlijk en figuurlijk een lijder. Hopmans werd de week voordien in extremis nog opgenomen in het ziekenhuis met een serieuze longontsteking. Mits goede afspraken en duidelijke richtlijnen wilden de behandelde geneesheer hem uit het ziekenhuis ontslaan zodat Peter zijn kansen kon verdedigen in Roeselare. De voorbereidingen waren dan ook alles behalve optimaal en dat liet zich reeds voelen in de verkenningen. Het zou een zware klus worden om te klaren.

Vrijdagavond tijdens de show KP Beveren zat het technisch al niet mee. De motor deed nukkig en ontstekingsproblemen lagen aan de bron van een teleustellende eerste chrono. Bij de terugkeer in het servicepark deden de mechaniekers er alles aan om het probleem op te lossen maar hadden meer tijd nodig dan toegestaan, wat meteen resulteerde in een penaltt van 50 seconden. En 53ste plaats en laatste Gr. N was het voorlopige klassement.

Ook tijdens de eerste lus zaterdagochtend, bleef de motor haperen en was Peter niet in zijn element. De ziekte had hem toch meer verzwakt dan hij zelf besefte en liet maar matige tijden optekenen. Van dan af aan ging het beter. Hopmans en co-rijder Robin Buysmans begonnen tijden te draaien die dicht in de buurt lagen van Bonjean en Snaet. Het tempo was echter zeer hoog en Hopmans ging 2 maal van de baan, gelukkig zonder erg. Ook werd de Mitsubishi nog eens het slachtoffer van een lekke band op de proef, maar het team besliste door te rijden en de wissel pas te doen op de verbinding. Het was duidelijk dat het tempo van Snaet en Bonjean niet de ganse rally kon volgehouden worden. De mechaniek zou afzien op het bijzonder moeilijke parcours. Peter bleek enkele proeven later gelijk te hebben met de opgave van Bonjean (Versnellingsbak). Door zijn opgave wijzigde Peter zijn strategie en focusde zich enkel nog op de 2de plaats Groep N. Met acht punten zou hij immers terug aan de leiding komen in het kampioenschap en dat was van primair belang.

Zondagochtend ging het al niet veel beter. Peter die anders meteen in het ritme is, had opnieuw last van de medicatie en de voorbije ziekte en kwam maar traag terug in de wedstrijd. De regen en het gladde parcours schepten zeker geen vertrouwen, maar toch wist Buysmans zijn piloot door de valstrikken te loodsen met enkele scratchen en 2de tijden. Uiteindelijk wist het team terug te komen tot net buiten de top 10 (11de plaats algemeen) en een 2de plaats in Gr. N. Met dit resultaat doet het team gouden zaken met betrekking tot het kampioenschap en kan zijn voorsprong uitbouwen tot 10 punten op achtervolger Bonjean.

"Volgende afspraak is de rally van de Haspengouw. Dit is voor mij terug een vertrouwde omgeving en ik zal alles in het werk stellen om ook daar sterk te scoren. De titel in Gr. N begint stilaan tot de mogelijkheden te behoren en theoretisch kan dit reeds in de Haspengouw. Maar daar wil ik mij nog niet mee bezig houden. Ik wil een sterke wedstrijd rijden en de rest zien wij dan wel, al moet ik toegeven dat het een mooi geschenk zou zijn voor mijn trouwe sponsor Speedwear.be" laat Peter verstaan.

 

5 juni 2009

KNAPPE TWEEDE PLAATS ALGEMEEN IN TIENEN

Door hun bewuste keuze om niet te starten in Ieper, hadden Peter en Robin in overleg met hun sponsor gekozen om de Short rally van Tienen toe te voegen aan hun kalender. Dit om het wedstrijdritme te behouden en nog meer ervaring op te doen met de wagen.
Met enkele kleppers aan de start zoals Boon (Subaru Impreza), Schmelcher (Porsche) en Allaerts (Subaru WRC), beloofde het een boeiende wedstrijd te worden.
Peter en Robin startte met het mes tussen de tanden en reden op kp 1 de scratch. Op kp 2 maakte Peter echter een kleine schuiver in het mulle zand en verloor hierbij kostbare seconden. Wij waren meteen op achtervolgen aangewezen. Allaerts kon het tempo van Boon en Hopmans niet volgen en Schmelcher verdween jammer genoeg uit de wedstrijd.
Het werd een strijd tussen Boon en Hopmans, in het voordeel van Boon. Deze laatste was op elke kp net iets sneller en Hopmans was de enige die in staat was zijn tempo min of meer te volgen.
De overige deelnemers volgden op meer dan een minuut.
Peter vertelt : "Het is geen schande om te verliezen van Matthias Boon. Hij is immers een getallenteerde piloot die niet voor niets verkozen is door het officiële Ford Rally Team. Hij leeft bijna in een rallywagen en heeft intussen toch heel wat ervaring kunnen opdoen met diverse wagens waaronder zelfs een Focus WRC. Hij is de verdiende winnaar van deze wedstrijd. Ik was tevreden dat wij de enigen waren die zijn tempo konden volgen. Wij verloren per kp maar immers een 2 tot 4 seconden. Dit resultaat geeft goede moed naar het vervolg van het Belgisch kampioenschap Gp N waar wij intussen naar de 2de plaats zijn gezakt na Van den Heuvel zijn overwinning in Ieper."
In september zakt het team van Speedwear Competition af naar Roeselare voor de Omloop van Vlaanderen, de 5de manche van het BK rally.

26 mei 2009

HOPMANS - BUYSMANS BELEVEN SUCCESVOL WEEKEND IN SEZOENSRALLY

Afgelopen weekend waren Peter Hopmans en diens nieuwe co-rijder Robin Buysmans van de partij voor de 3de manche van het Belgisch Kampioenschap Rally tijdens de Sezoensrally.
De Sezoensrally, meetellend voor het BK, het Nederlands Kampioenschap en het ERC, bracht heel wat deelnemers aan de start met snelle en hypermoderne wagens.
naast tal van buitenlanders waren ook de vaste titelkadidaten aanwezig. Het beloofde een wedstrijd van hoog niveau te worden waarbij geen cadeau's werden uitgedeeld.
Het team van Speedwear Competition kwam dan ook goed voorbereidt aan de start en wou niets aan het toeval overlaten.

Peter vertelt : "Ik keek uit naar de samenwerking met mijn nieuwe co Robin. Tijdens voorgaande rally's dit jaar vond ik geen vertrouwen in de nota's en kon ik niet ten volle genieten van de wedstrijden. Dat ik met Robin een juiste keuze heb gemaakt, bleek al snel tijdens de voorbereidingen en later ook op de klassementsproeven. Robin deed zijn job perfect en dat resulteerde meteen in goede tijden en een leuke ontspannen sfeer.
Op KP 1 waren wij meteen sneller dan favoriet en concurrent David Bonjean. Op Bob Colsoul moesten wij maar amper 2" toegeven. De toon was gezet.
Na 2 kp's hadden wij onze voorsprong op Bonjean kunnen uitbouwen tot 17". Echter, kp 3, of liever gezegd, een deelnemer in de historic kwam roet (of stof en zand) in het eten gooien. Marc Neyens, onderweg met de mooie Mercedes SL500 had een andere startvolgorde gekregen van de organisatie en kwam zo terecht tussen de WRC's en de snelle 4x4's. Hij starte net voor ons op een kp van 22km met veel stofferig onverhard. Halverwege de kp werd onze angst waarheid. Wij waren aanzienlijk sneller dan de Mercedes en kwamen achter deze terecht. Door het opwaaiende stof zagen wij geen hand meer voor onze ogen. Een zeer gevaarlijke situatie aan zulke snelheden. Dit voorval kostte ons op de koop toe 25 seconden verlies doordat wij Neyens nergens voorbij konden gaan. Later op de wedstrijd is Neyens uitgevallen waardoor wij verder gespaard bleven van een herhaling. Maar hierdoor waren wij plots op achtervolgen aangewezen. Kp na kp pakten wij seconden terug op Bonjean. Een lekke band deed ons nog eens tijd verliezen waardoor wij de laatste ronde begonnen met amper 1.3 seconden achterstand. 4 kp's later mochten wij richting podium rijden met 8 seconden voorsprong op Bonjean en de daarbijhorende punten voor het BK Groep N. Wij blijven hierdoor aan de leiding in het kampioenschap, en hierop had ik stilletjes gehoopt"
zegt Peter.
"In voorgaande rally's kon ik het tempo van Bonjean niet volgen, nu wel. En daar speelt de bijdrage van Robin een grote rol in. Hij wist mij perfect te motiveren en bracht rust in de wagen. Door zijn invloed was ik sneller en dat bracht veel vertrouwen".

Bonjean gaf de punten en voorsprong zeker niet cadeau vermits hij zelf met het mes tussen de tanden reed.

Robin : "Het was voor mij leuk om terug in een rallywagen te vertoeven. Het is natuurlijk heel anders rijden dan wat ik met Freddy deed, maar het was dan ook genieten en de strijd met Bonjean zorgde toch voor een hoog wedstrijdgevoel. Ik ben blij dat ik Peter op deze manier kan helpen en het is natuurlijk mooi voor de sponsors om als leider in gp. N naar de volgende wedstrijd te kunnen gaan".

Logischer wijze zou het Speedwear Competition einde juni afzakken naar de Ypres Westhoek rally, maar het team heeft deze plannen gewijzigd. Wij hebben dit jaar een unieke kans met de partnership van Speedwear.be, maar vind dat ik een verantwoordelijkheid heb tegenover deze partner en sponsor om alles budgettair en publicitair op een gezonde manier te verantwoorden. Met aan de start 23 S2000 wagens, in klasse Gp. N denk ik niet dat dit een juist evenwicht is. Vandaar dat robin en ik in samenspraak met de sponsors Ypres links laten liggen. Na Ypres pikken wij de draad van het BK terug op. In plaats daarvan zullen wij ons wedstrijdritme nog wat aanscherpen in de rally van de Suikerstreek te Tienen op 4 en 5 juli.

 

17 mei 2009

HOPMANS ALS LEIDER IN GROEP N NAAR SEZOENSRALLY

Met amper nog een week te gaan, begint in en rond Bocholt de spanning langzaam weer te stijgen voor de specifieke internationale Sezoensrally (22-23 mei). Deze Limburgse wedstrijd is al jaren gekend voor zijn specifieke delen onverhard, wat deze rally in ons land uniek maakt. Sommigen schrikken ervan, anderen liefkozen het.

Peter Hopmans is zeker één van de piloten die het onverhard in Bocholt weet te smaken. Het is niet voor niets de thuisrally van de leider in het BK Groep N en gaat dan ook vol vertrouwen naar deze wedstrijd toe.
"Bocholt is al jaren één van mijn geliefkoosde wedstrijden. Het onverhard is en blijft speciaal, alleen jammer dat de stroken onverhard met de jaren kleiner worden. Ik ga met vertrouwen naar de wedstrijd, al ben ik er mij goed van bewust dat het geen makkelijke opdracht zal worden. Als je het deelnemersveld bekijkt, dan zie je meteen dat alle grote kleppers aan de start zullen staan. Ook vanuit Nederland en Scandinavië komen een hele armada Gr. N's afgezakt en daar zitten ook serieuze kleppers tussen. Maar dit alles schrikt mij zeker niet af. Ik weet dat ik hier goed kan scoren als wij gespaard blijven van pech en zullen ons uiterste best doen om de valkuilen van de Sezoens te ontwijken. ik ga mijn uiterste best doen om van bij de start het tempo te volgen, zonder zelf hoge risico's te nemen. Het is mooi om als leider in Groep N naar je thuisrally te gaan, maar laat dit voor mijzelg geen extra druk op mijn schouders leggen. Ik zal vanaf Bocholt ook starten met Robin Buysmans als co-piloot. Ik heb de beslissing om met Johan Vandeweyers te stoppen genomen na de Rally de Wallonië. Johan heeft steeds zijn best gedaan, maar de click die ik nodig had in de wagen, was er niet. Ik weet dat dit voor Johan een grote teleurstelling met zich meebrengt, maar ik heb ook de nodige verantwoordelijkheid naar mijn sponsors en wil vooral 100% vertrouwen in de wagen. Robin is al jaren een goede vriend van mij en een zeer ervaren co-rijder. Ik ben er zeker van dat hij de nodige rust enerzijds en motivatie anderzijds kan aanbrengen en dat is wat ik op dit moment nodig heb in de wagen" aldus Peter Hopmans.

Speedwear.be, verdeler van alpinestars, Arai Helmets en Colin McRae sports zal aanwezig zijn met een shop, op het marktplein van Bocholt.

De Sezoensrally gaat van start op 22 mei met de verkenningen en de technische controle van de wagens. De start voor het echte rallygeweld wordt gegeven op zaterdag 23 mei omstreeks 8 uur.

9 mei 2009

VOORLOPIGE DEELNEMERSLIJST SEZOENSRALLY

Een week voor de afsluiting van de inschrijvingen, beloofd de Sezoensrally in Bocholt een topper te worden. Tal van team's uit binnen- en buitenland hebben zich reeds ingeschreven. Enkele toppers laten nog op zich wachten, maar zullen ongetwijfeld eerstdaags bijgevoegd worden.

Voor een overzicht op de deelnemers, klik op onderstaande banner.

29 april 2009

HOPMANS PAKT IN WALLONIE DE LEIDING IN BK GROEP N

Namen - Jambes. Het voorbije weekend was Namen het strijdtoneel van de tweede meeting van het BK-rally, en dus ook de afspraak voor het Speedwear Competition team.

Peter Hopmans kende de voorbije wedstrijd enkele kleine problemen, maar wisten toch de nodige punten bij elkaar te sprokkelen voor het kampioenschap. Bij aanvang van de Rally de Wallonië werd al snel duidelijk dat een handicap inzake parcourskennis, mogelijks wat roet in het eten zou kunnen gooien. Op sommige klassementsproeven moest Peter zich recht zetten in zijn zetel om het tempo van de lokale jongens enigzins te kunnen volgen.
"Het is zeker geen makkelijke wedstrijd geweest. Op de meeste proeven ging de concurrentie echt verschroeiend hard en moest ik toch de nodige seconden prijs geven ten opzichte van Bonjean (Mitsubishi Lancer) en Grooten (Subaru Impreza). Maar ik kon het geheel gelijkmatig verdelen waardoor zeker niets verloren was. We zijn blijven gaan en hebben getracht zeer geconcentreerd te rijden. Wij hebben zeker opnieuw ons deel van de pech gehad. Peter kampte reeds enkele dagen met een pijnlijke schouder wat het rijden niet steeds makkelijk maakte. Voorts kende we op zaterdag de nodige pech met banden waarvan een fabricagefout wellicht de oorzaak was. Tot tweemaal toe ging het karkas van de band stuk waardoor wij dachten lek te staan. In sommige situaties werd de wagen heel moeilijk bestuurbaar. Dit koste ons in totaal zowat een halve minuut. Later op de avond, in de regen, bleven we (te) gedoseerd/voorzichtig rijden met de ALS ingeschakeld waardoor de katalysator verstopte en alle vermogen wegnam. Het leek erop of de turbo defect was. Ook hier ging veel kostbare tijd verloren doordat wij op deze manier nog twee kp's in het donker moesten afwerken. Een kleine rechtdoor op een kruispunt koste ons nog eens verloren seconden. Niettemin kunnen we door het uitvallen van Bonjean (versnellingsbak) toch het één en ander goedmaken en stoten we zelfs door naar de leiding in het Belgisch Kampioenschap Groep N.
Ik hoop dat we de volgende rally voluit en foutloos kunnen rijden, want dan is het mijn thuiswedstrijd. Met de Sezoensrally weet ik dat wij goed kunnen scoren en zullen we zeker nog een tandje extra bijsteken. Ik moet in Bonjean mijn meerdere erkennen, maar zal het hem in Bocholt toch niet makkelijk maken. Reeds in het begin van het seizoen hebben wij verkondigt te mikken op regelmaat, en dat loont"
  aldus Peter.
De Sezoensrally zal plaatsvinden op 23 mei aanstaande, in en rond Bocholt. Het zal een wedstrijd worden met een groot internationaal deelnemersveld en op de geliefkoosde ondergrond van Peter Hopmans
.

Foto's van de Rally de Wallonië van ondermeer "rallyandraces.com" zijn terug te vinden in de rubriek media.

2 april 2009

PREVIEW TAC RALLY

Met nog 1 week te gaan, maakt Tielt en omstreken zich op voor het ontvangen van de eerste wedstrijd van het BK-rally, met name de TAC Rally.
Deze openingsmanche staat al jaar en dag gekend als een wedstrijd met telkens een spannend verloop. De wegen in en rond Tielt, brengen nogal wat verdeelde meningen over het parcour. Of je bent een liefhebber met een hart voor snelheid en sensatie of je haat het en doet het rustiger aan. Maar zij die ervan houden gaan er dan ook de volle 100% voor.

De eerste wedstrijd verreden door het speedwear competition team,was enkele weken geleden in Hannuit, bij wijze van voorbereiding op de start van het BK.
"Ik kan niet wachten om terug plaats te nemen in onze Mitsubishi Lancer evo 9. De vorige wedstrijd verliep perfect en hoop dat wij dit terug kunnen overdoen. Ik wil geen pronostiek maken, want wil rijden in functie van het kampioenschap zonder daarbij overbodige risico's te nemen. We worden perfect bijgestaan door het team van Guy Colsoul en ook dit is van grote waarde. Er staan in Tielt weer kleppers van formaat aan de start en ga proberen aan te pikken bij de top in Gp. N" aldus Peter.

De TAC Rally in Tielt kan rekenen op de aanwezigheid van alle Belgische toppers zoals Melissa Debackere (Toyota Corolla WRC), regerend belgisch kampioen Hubert deferm (Subaru WRC), Patrick Snijers (Subaru WRC), Pieter Tsjoen (Ford Focus WRC '07) en Timothy Van Parijs (Ford Focus WRC '05). Maar niet alleen de WRC's zullen elkaar het vuur aan de schenen leggen. Ook de snelle jongens in de Porsche GT3 Carlo Mylle en Yves Bruyneel en de meute Gr. N en A wagens van Bob Colsoul, Alexandre Romain, David Bonjean, Peter Hopmans en tal van anderen zullen voor het spektakel en spanning zorgen.

Op vrijdag 10 april is de technische keuring voorzien tussen 9u45 en 14u15. Op zaterdag zal de eerste wagen het podium oprijden omstreeks 7u45 om dan om 8u03 de eerste proef van Schuiferskapelle te doen. De laatste proef zal gestart worden omstreeks 19u53 waarbij dan de eerste wagen terug op het podium verwacht wordt omstreeks 20u58.

Meer info over deelnemers en timing op http://www.tacrally.be/

19 maart 2009

 SAMENWERKING MET RALLY AND RACES

Om jullie te kunnen laten genieten van mooie actiefoto's van ons team, doen wij voortdaan beroep op de fotograven van Rally and Races. Deze mensen zijn uiterst gedreven in het nemen van actie foto's tijdens autosportevenementen.
Raadpleeg alvast eens hun site op zoek naar foto's en laatste nieuwsjes.

8 maart 2009 - 21u

RALLY DE HANNUT - Speedwear Competition geeft visitekaartje af

Enkele tellen geleden, is in Hannut het doek gevallen over de eerste rallywedstrijd van 2009 en meteen de eerste rally voor het Speedwear Competition team met Peter Hopmans en Johan Vandeweyers. Vrijdagavond op de technische keuring, werd nog eens duidelijk onderstreept welk rally geweld allemaal aan de start zou staan. Een muze van WRC's, maar liefst 58 Mitsubischi's en handvol Subaru's zouden het opnemen tegen de Mitsubishi in de kleuren van Speedwear.be

Deze eerste wedstrijd zou een grote testsessie worden voor Peter en Johan, gezien de lange winterstop in aanloop naar de start van het BK-rally wat van start gaat binnen enkele weken in Tielt (TAC Tielt / 4-5 april). Opdracht was de wedstrijd uitrijden, geen druk leggen en een maximale schat aan informatie opnemen voor de rest van het seizoen.                                                             Peter geeft tekst en uitleg: "we hebben een schitterende wedstrijd gereden, zonder al te veel problemen. Vanmorgen was ik een beetje nerveus met het slechte weer en het veraderlijke parkoer, maar wist ondanks alles goed door de eerste ronde te komen. Van dan af wist ik dat we het tempo geleidelijk konden opdrijven. Dit hebben we ook gedaan zonder echt tot op de limiet te gaan of onnodige risico's te nemen. Wij hebben nooit echt tijden bekeken en hebben gewoon onze wedstrijd gereden. Bij het binnenkomen op de service rond 15u waren we dan ook aangenaam verrast onze naam op een 12°plaats algemeen te zien. We hebben hierop besloten onze wedstrijd op eenzelfde manier verder af te werken en het resultaat mag dan ook zeker gezien zijn....wij zijn zeer tevreden."                   

                                                    

Bij het schrijven van dit verslag is de uitslag nog niet officieel maar de het Speedwear Competition team plaatste de wagen op een 7°plaats algemeen in het parc-ferme. Meteen ook goed voor de overwinning in Gr. N. Dat men met dit resultaat en met het Speedwear Competition team rekening zal moeten houden in het BK-Rally, is nu wel duidelijk. Hopmans kwam, zag en....gaf zijn visitekaartje af in Hannut. Het vertrouwen in het team heeft nu een goede start gekend en daar zal worden aan verder gewerkt.

Het Speedwear Competition team wenst bij deze ook hun medeleven te betuigen aan de familie en vrienden getroffen door het tragische overlijden van Stephane Lucchese.

Yves Préal (Press & Communications Speedwear Competition)

 

 

8 maart 2009 - 16u

RALLY DE HANNUT....onverbiddelijk voor de deelnemers

Vanmorgen is in Hannut het startschot gegeven voor de eerste rally van 2009. Voor de organisatoren een onverhoopt succes. Meer dan 200 deelnemers tekenden present voor de eerste wedstrijd van het ASAF kampioenschap, de organisatoren waren zelfs genoodzaakt om inschrijvingen te annuleren.

Peter Hopmans en co-Johan, gingen van start met één van de Mitsubishi's uit de Colsoul-Armada aanwezig in het rallycentrum. Enigste spelbreker was het weer wat vanmorgen Hannut en omstreken trakteerde op guur winterweer. Een snijdige wind en wat lichte neerslag veranderde als snel in hevige plensbuien, op het ogenblik dat de rijders de eerste proeven te verwerken kregen. Op KP2 sloeg het noodlot al snel toe voor een Nederlandse deelnemer met de Skoda Fabia WRC, wie op ongelukkige wijze een electriciteitspaal raakte. Door de klap kwamen enkele kabels over de weg te liggen waarbij een onfortuinlijke toeschouwer, die uit plichtsbesef hulp wilde bieden,  geëlectrocuteerd geraakte en ter plaatse kwam te overlijden.

Op het ogenblik dat KP3 verreden werd, hadden de weergoden nog niet genoeg van hun gepest en draaiden nog een keer de waterkraan open. Gevolg was dat opnieuw enkele wagens van de baan schoven waardoor net op het ogenblik dat Peter moest starten de rode vlag gehesen werd. Peter bleef genoodzaakt aan de start staan en moest na enige tijd vertrekken op koude banden. Niettegenstaande dit probleem wist het Speedwear Competition team de resterende KP's af te werken zonder enige sortie. Op zich een prestatie van formaat in deze omstandigheden.

Bij het binnenkomen op de servicezone, had de zon dan eindelijk een deurtje gevonden en bleef het even droog. Bij het nakijken op het resultatenbord, vonden we de Mitsubischi terug op een mooie 8°plaats in de klasse en een verdienstelijke 12°plaats algemeen. Op naar de volgende proeven en hopelijk blijft het team gevrijwaard van problemen.

Vanavond kan U het verdere verloop als ook de eindstand terugvinden op deze webiste.

Yves Préal (Press & Communications Speedwear Competition)

6 maart 2009

RALLY DE HANNUT....gentlemen start you engines

Aan de vooravond van de start van de Rally de Hannut, enkele jaren geleden nog de openingswedstrijd van het BK-Rally, werpen we nog snel een blik achter de schermen van het Speedwear competition rally team.

Peter Hopmans en co-Vandeweyers zijn er in ieder geval klaar voor. De winterstop duurde lang genoeg en eindelijk kunnen de helmen tevoorschijn gehaald worden. Het team heeft er in ieder geval vertrouwen in en willen vooral de vooropgestelde doelstelling niet uit het oog verliezen. Peter geeft tekst en uitleg. Onze eerste doelstelling is zoveel mogelijk kilometers rijden om zowel de wagen als de nieuwe samenwerking in de wagen tot een goed einde te brengen. Wij willen klaar zijn en de best mogelijke punten scoren in het BK-rally, wat binnen enkele weken van start gaat in Tielt. Ik ben blij dat ik kan terugvallen op de ervaring van het team en dat geeft vertrouwen aldus een gemotiveerde Hopmans.

Niet alleen Peter zal aanwezig zijn op de eerste afspraak van 2009. Ook vrouwtje Hilde en tal van andere FMK'ers (Flanders Media Karting team) zullen afzakken naar Hanuit. Jeron Dewulf, Stoffel Bollu en nog andere BV's tekenen zeker present aan de stand van Speedwear.be tijdens de services en trekken daarna terug richting klassementsproeven.

Uiteraard kan men hier zondagavond een uitgebreid verslag terug vinden.

Wenst U het persverslag via mail te ontvangen? Stuur dan een mail met:            

"CONFIRMATION PRESS RELEASE Speedwear Competition" naar yves@speedwearcompetition.be

Yves Préal (Press & Communications Speedwear Competition)

22 Februari 2009

Nog 12 dagen te gaan en dan....

Met nog goed 12 dagen te gaan, staat de start van de Rally de Hannut voor de deur.

Deze wedstrijd is niet zomaar de eerste de beste rally. Jarenlang was deze topper immers de openingswedstrijd van het BK Rally. Noodgedwongen regels beslisten er anders over en de wedstrijd ging een eigen gang. Alle top- en gelegenheidsrijders bleven de wedstrijd trouw met hun deelname.

Dit zal tevens de eerste wedstrijd zijn voor het team van speedwear Competition met de Mitsubishi Lancer evo IX.
Peter Hopmans en Johan Vandeweyers zien deze wedstrijd als de grote test in aanloop naar de start van het BK Rally met als eerste afspraak de TAC Rally in Tielt.

Meer nieuws volgt nog en de resultaten en verslagen kunnen zeker via deze website gevolgd worden.

Meer nieuws of info gewenst :
Yves Preal (Press & Communications)
m2motorsport
Mobile : +32 473 303036
yves@speedwearcompetition.be

15 februari 2009

Inschrijven voor nieuwsbrief.

Wenst U op de hoogte te blijven over ons team, kan U zich inschrijven voor het ontvangen van een nieuwsbrief die U per mail zal overgemaakt worden. U wordt dan automatisch opgenomen in de mailinglist en kan u ten alle tijden afmelden.

Indien U nieuwsbrieven per mail wenst te ontvangen, klik dan HIER.

15 fEBRUARI 2009

Speedwear Competition op facebook.

Facebook, het sociaal contactcommunity  of netwerksite is tegenwoordig een rage bij jong en oud.
Ook Speedwear Competition doet mee aan deze rage. Indien u reeds een login hebt bij facebook, dient u in het zoekvenster enkel "Speedwear Competition" in te geven. U kan zich dan vrijblijvend lid maken van onze groep.

9 februari 2009

Speedwear Competition van start in 2009.

Wie in 2009 een wedstrijd op het circuit (Zolder of Francorchamps) of een kartwedstrijd bijwoonde,
heeft ongetwijfeld de shop van Speedwear.be al zien staan.
Deze jonge maar dynamische autosportshop groeide uit tot een vaste waarde op
diverse wedstrijden.
Met huismerken als Alpinestars en Arai werd onlangs ook nog het volledige gamma van rallylegende
Colin McRae Sport toegevoegd, dit alles om de klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.

In 2009 is dan ook Speedwear Competition geboren en geeft ondersteuning aan teams in diverse
disciplines. Zo wordt in de Belcar het duo Kumpen/Longin, in het BK Rally het team
Hopmans/Vandeweyers en ook in de karting het Flanders Media Karting team voorzien van de FIA
race outfits.
De afdeling van Speedwear Competition zal in 2009 nog meer op de voorgrond treden en
hun aanwezig
heid op wedstrijden zal niet langer alleen op circuit of karting wedstrijden zijn.
Zo zullen zij niet alleen
op de rally een prachtige Mitsubishi in competitie hebben,
maar zal Speedwear.be ook aanwezig zijn
met een heuse stand met alle nodige attributen voor
de professionele en amateur autosportbeoefenaar.

Het vriendelijke team geeft graag info en uitleg over
hun producten aan iedereen die hier interesse in
heeft. Hun aanwezigheid zal dan ook een pluspunt zijn voor ieder team aanwezig op de wedstrijden,
waarbij kwaliteit en service de sterkste troeven zijn.
Wenst u op de hoogte te blijven over het sportieve gebeuren, hou dan zeker deze website in
de gaten.
Om de online shop te bezoeken kan u terecht op http://www.speedwear.be/